Szülők részére

Kedves Magyar Barátom!  Kedves Szülő!

 

Miért is fontos a 21. században a cserkészet, főleg a magyar cserkészet külföldön?  Nem a  cserkészek azok az emberek, akik az erdőben járkálnak, akik sok-sok időt töltenek a magyar nyelvet és szokásokat megtartani még a Kárpát-Medencétől nagyon, nagyon messze?  Nem a cserkészek, akik nehezebb sorsot vállalnak, mert az erkölcs mellett állnak ki, amikor az már nem annyira menő dolog?  Nem a cserkészek azok, akik a mai öncentrikus életben elsősorban másokra gondolnak?

Igen.  Azok vagyunk.  Nem azért vállaljuk mert könnyű.  Azért vállaljuk mert nehéz és éppen erre van a világnak nagy szüksége!

Itt ezen a honlapon található, hogy a cserkésznevelés, miként készíti fel a fiatalt az életre.  Cserkészeink nemzetmentő életet élnek, megtanulnak többféleképpen gondolkodni és szeretni, mondhatjuk többek vagyunk ezért.  Közben cserkészeink ugyanúgy megállják helyüket a befogadó országban is.

Kérjük olvassa el az itt talált anyagot és fogadja biztatásunkat, hogy érdemes lesz a cserkészetet támogatni.  És egyszer ezt meg fogják gyermekeik köszönni.

Én még most köszönöm az én szüleimnek!

Cserkészszeretettel,
  Tomi
Marshall Tamás cscst.
Csapatfejlesztési Vezetőtiszt