COVID irányelvek

Kedves Csapatparancsnokok!

 

Az utolsó öt hónap alatti a COVID járvány személyes életeinket és cserkész megmozdulásainkat megnehezítette. Ugyanakkor csapataink, a vezetésetekkel vették a kanyart és átálltak a virtuális cserkészetre nagy sikerrel. Most egy újabb fázisa kezdődik a járványnak, amikor a helyi önkormányzatok a már helyben lévő korlátozásokat lassan kezdik feloldani. Mindannyian ilyenkor fellélegzünk és elkezdjük tervezni a cserkészmunkánk újra indítását.

Az oldal alján található három okmány célja adni iránymutatást és segítséget ebben az újraindításban. Továbbra azonban fontos a helyi COVID szabályokat és korlátozásokat teljes mértékben betartani. A következőket csatoljuk:

  • Csapatparancsnoki útmutató – összefoglaljuk a járvánnyal kapcsolatos KMCSSZ irányelveket, a lehetséges helyzeteket amelyekkel szemben állhattok, egy javasolt tervezési menetet, a járvánnyal kapcsolatos Szolgálati Utat, egy járvány terv példát és gondolatokat a kockázatvállalással, illetve a felmentéssel kapcsolatban.
  • Szülői felmérés azaz kérdőív –kiküldhetitek a cserkészszülőknek és felmérhetitek a szülők hangulatát, rizikóvállalási kedvét és beindíthatók egy dialógust velük. A héten Google Forms-ban is elküldjük nektek, hogy jobban lehessen összegezni az eredményt.
  • Felmentési forma (waiver) – Minden szülő olvassa el és gyermekei részére írja alá. A forma angol nyelvű, de ahol kell, fordítsátok le a helyi hivatalos állami nyelvre.

 

Mit tegyetek ezzel a három okmánnyal:

  1. Olvassátok el figyelmesen. Kérdésekkel forduljatok a Vezetőtiszthez, Szentkirályi Pálhoz (szentkiralyipal@kmcssz.org)
  2. Osszátok meg a csapat vezetőivel és velük is kezdjétek el a dialógust, ha idáig nem tettétek.
  3. A KMCSSZ készíteni fog egy videót amely a három okmány tartalmát elmagyarázza. Ez remélhetőleg két héten belül kész lesz. A videót nézzétek meg vezetőitekkel. Ha kéritek, lehet egy ZOOM gyűlést kérni az anyag elkészítőivel (elnök, VT, Jogi VT, stb.)
  4. Készítsetek egy COVID újraindítás tervet a csapat részére, amelyet megbeszéltek vezetőitekkel és utána a szülőkkel.
  5. Indítsátok be a cserkészévet (vagy a déli féltekén folytassátok a cserkész év tervezett eseményeit!)

 

Ne felejtsük el, hogy a cserkészet a legjobb, leghatékonyabb és a legélvezetesebb amikor kint a természetben történik, és persze az őrsi rendszert alkalmazva. A COVID legkevésbé terjed kint a természetben, ha a megfelelő biztonsági lépéseket betartjátok.

Több virtust, mint vírust!

Jó munkát!

A KMCSSZ Központja

Kapcsolódó videó:


 

Kapcsolódó dokumentumok:

Csapatparancsnoki COVID-19 útmutató – diasor

Csapatparancsnoki COVID útmutató -szöveges dokumentum

COVID felmérés

Felmentési forma (waiver)