Úszik vagy nem úszik? Tutajtábor Tutaj Próba

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

Február 22-én, BiPi születésnapján, egy gyönyörű napsütéses februári napon Vácott, Cserny Andris, Barna János (Nusi) és Fóty Ákos vezetésével sikeresen kipróbálták a 2023 Tutajtábor tutajszerkezetét! Sikerült a délelőtt folyamán összeállítani a próbatutajt és 20 percig evezni rajta. Ebből fognak majd 14-et építeni a résztvevő cserkészek a július 14 – 22 között zajló Tutaj táborra, amely a felső Tiszán fog sorra kerülni az eredeti vági tutajút 110.dik évfordulóján!

Több mint 260 magyar cserkész jelentkezett 4 kontinensről, a KMCSSZ-ből és az összes testvérszövetségből. Ez nem csak tutajút lesz hanem cserkésztábor is, melynek egyik programja a Tisza tisztítása lesz. Persze emellett lesz keretmese, sok sok program és életre szóló barátságok kialakulása.

A tábor ötlete és szervezése a KMCSSZ Dél-Amerikai cserkészek kezdeményezése, Vámos István (Brazilia-Boston) és Haynal Edith (Argentina) vezetése alatt – viszont a többi törzstagok és résztvevő cserkészek a világ szinte minden részéről érkeznek, Európától Ausztráliáig.

Kategóriák: Táborok