Kifogyott az ötlettár? Itt a segítség! Három új kiadvány túlterhelt vezetőknek

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

A KMCSSZ három új, praktikus kiadvánnyal siet a segítségünkre!

Tizenhárom áhitat. Te is vezess áhitatot! Nem kell ehhez teológiai képzés, mert ebben a füzetben megtalálsz mindent lépésről lépésre. Minden korosztályhoz, tematikához és alkalomhoz itt az interaktív programterv (és kelléklista, és szöveg, és ének). Cserkészvezetők írták cserkészvezetőknek. Kipróbálták, működik – Neked is menni fog! 

A kiskönyv letölthető innen: https://kmcssz.org/site/lelki-taplalek/

Cserkészek Dalöskönyve. Népdal, cserkészdal, egyházi ének frissen átdolgozott gyűjteménye, hála a KMCSSZ európai cserkészkerület vezetőinek. Hangulat szerint csoportosítva! (pl. „gyors”, „átmeneti”, „gyerekdal”, „népijáték”) – hogy mindig megtaláld a megfelelő dalt…

 

Jeles napok, népszokások egész évben – használható ötletekkel

Elkészültek a regös „ünnepkör” füzetek 

 

Jól tudjuk: a magyar népi hagyomány óriási kincs. És minden egyes cserkészfoglalkozásba – legyen az játék, tábortűz, kirándulás, kézügyesség – csempészhetünk egy darabka népi hagyományt. 

 

Ehhez nyújt praktikus segítséget ez a három színes, képekben és ötletekben gazdag füzet, melyben megtalálod az aktuális évszakhoz, korosztályhoz, és kedvedhez illő ötletet. Van itt népszokás, mondóka, népdal bőven, de lehet tilinkózni, vadnövényt gyűjteni, táltos frizurát fésülni, boszorkányt üldözni, meggyes lepényt sütni… máris pipálhatjuk ki a próbapontot (szókincsfejlesztés, ének, mozgás, magyarságismeret, kézügyesség.)

 

Nélkülözhetetlen ötlettár minden csapatnak, színvonalas regös foglalkozáshoz pedig kiváló tananyag és hiteles forrás. 

 

A sorozat kötetei:

A tavasz ünnepkör „Hamvazószerdától Úrnapjáig” 

A nyári és az őszi ünnepkor „Úrnapjától – Szent Mártonig” 

A téli ünnepkör „Márton fehér köpenyétől a téltemetésig”

 

A sorozatot összeállitotta: Jablonkay Lydia, kiadja a KMCSSZ 1. kerület, Európa 

A nyomtatott (dalos és regős) könyveket az I. kerületi cserkészboltban lehet venni, általában a kerületi rendezvények helyszínén. Alternatíva a rendelés emailben: cserkeszbolt@gmx.de cím alatt.

 

(Avvakumovits Katica cst., Budapest. 2023. február 27)