Pisztráng munkacsoport tájékoztatása

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

Szeretnénk tudatni cserkésztestvéreinkkel világszerte hogy a Pisztráng munkacsoport sikeresen végrehajtotta a cserkész jellemnevelésről szóló felmérésének első nagy lépését amivel majd képbe tudjuk hozni a Szövetség lelkiségének állapotát.

 

Az utolsó években szövetségünk felújította magyarságismereti és cserkész próbarendszer anyagait, és a korszerűsített anyaggal együtt a cserkészkönyvek átírására is sor került. Most eljött az ideje a cserkész életünk harmadik oszlopának, jellemnevelésünknek az alapos felülvizsgálatára is. Ezért hozta létre a KMCSSZ Intéző Bizottsága a “Pisztráng” munkacsoportot, melynek első teendője  az volt, hogy egy rövid kérdőív segítségével felvázolja cserkészeink lelki és jellemnevelési állapotát.

 

Az anonim kérdőívet több mint 430 cserkészvezető töltötte ki, a célcsoportnak több mint fele. Ilyen széleskörű felmérést még sosem próbált a KMCSSZ végrehajtani. A munkacsoport reménye, hogy a felmérés eredményei hasznos képet fessenek a cserkész vezetőség jellemnevelési gyakorlatairól és elkötelezettségeiről Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában, és Ausztráliában egyaránt. Ezzel az információval a Pisztráng munkacsoport és a Szövetség tisztábban láthatja hogyan és miként lehet a legjobban felújítani és megerősíteni a cserkész jellemnevelés anyagát, hogy az emberebb ember és magyarabb magyar nevelési célunkat elérjük.

 

A legújabb eredményeket és a statisztikai információkat a munkacsoport

a www.felmeres.org oldalon fogja megosztani.

 

Nagyon köszönjük minden cserkésznek aki kitöltötte a kérdőívet. Munkánk eredményeit, javaslatainkat csak a beérkezett információ alapos kiértékelése és egyeztetése után fogjuk megosztani a nagyközönséggel az év második felében.

 

Minden cserkésznek további jó munkát kíván a Pisztráng munkacsoport!