Történelmi pillanat! A Los Angeles-i cserkészek tábort szerveztek – a KMCSSZ történetében először – a Grand Canyon Nemzeti Parkban!

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

2021. május 27 és 31 között a KMCSSZ 17. számú Könyves Kálmán cserkészcsapata hivatalos cserkésztábort rendezett a Grand Canyon Nemzeti Parkban, és ezzel nem csak beírták magukat a KMCSSZ történelmébe, de jól is érezték magukat és fantasztikus képeket készítettek! 

 

A tábor nagyon jól sikerült 41 résztvevővel, köztük cserkészek, vezetők, és szülők is.  A tábor csúcspontja a szombatra megszervezett ‘túlélési’ portyák voltak amelyen szinte mindenki résztvett.  A csoport több részre oszlott és az egyik 12 fős csoport EGY nap alatt le- és felportyázott a Grand Canyon-be. Erre az óriási teljesítménytúrára reggel hat órakor indultak és éjjel 11 óra előtt tértek vissza a peremre. Mind ezt a tikkasztó sivatagi hőségben!

Rekordok is dőltek, nem is egy: 

  • A 17-esek voltak az első KMCSSZ cserkészek (sőt egyáltalán magyar cserkészek) akik hivatalosan cserkésztábort rendeztek a Grand Canyon-ben. 

  • Fizli Hunyad (7 éves) lett a legfiatalabb magyar cserkész aki valaha megmászta a Grand Canyon-t egy nap alatt.

  • Szakács Ági, st. és kcsst., (22 éves) volt az első magyar cserkészlány aki valaha megmászta a Grand Canyon-t egy nap alatt.

  • Killeen Marci (17 éves), Relatores Bence (16 éves), Varga Ádám (13 éves) és Molnár Dávid (13 éves) volt az első 4 magyar cserkész fiú aki valaha megmászta a Grand Canyon-t egy nap alatt.

 

A kemény portya mellett a táborhelyen zajlott az őrsi foglalkozás, népdalozás, népi játék, és hangulatos esti tábortűz.  Kiváló hangulata volt a tábornak és a csapat vezetői remélik, hogy jövőre is lesz alkalmuk valamelyik ‘közeli’ nemzeti parkban táborozni.