Akadályverseny hírek

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

Gratulálunk a 2021-es Távoli Akadályverseny nyerteseinek!
 
Cserkész I. lányok: Béka Őrs, 58. Toldi Miklós cscs. Buffalo
Cserkész I. fiúk: Párduc Őrs, 3. Beodray Ferenc cscs. Wallingford
Cserkész II. lányok: Mosómedve Őrs, 43. Losárdy Zsuzsanna cscs., San Francisco
Cserkész II. fiúk: Vipera Őrs, 27. Kaszap István cscs. Hamilton
Cserkész III. Boglárka Őrs, 86 cscs. Berlin
Összefoglaló:
A Covid járvány miatt rendhagyó központi akadályversenyt tartott a KMCSSZ május 29-én. A kerettörténet Széchenyi és a Reformkor volt. Három pályán 27 őrs indult 13 városból – így összesen 185 cserkész vett részt – és annak ellenére, hogy nem a megszokott Sík Sándor Cserkészparkban (Fillmore, NY) zajlott ez a hagyományos cserkészprogram, így is nagyon sok idő és cserkészmunka állt mögötte.
 
Három virtuális pályán indulhattak az őrsök – Cserkész I., II., és III., és ebből a Cserkész III. már május elején indult különböző heti feladatokkal. Az őrsök egy része saját városukban tudott találkozni és együtt végzeték el a feladatokat, viszont volt olyan őrsi munka amely helyi szinten is virtuálisan zajlott a helyi járványügyi szabályok miatt. De a cserkész mindenek felett leleményes és mindenki jól vette a Covid kanyart! Kítűnő, ötletes munkát végeztek az őrsök és sok mosoly látszott a fényképeken, amiket beküldtek a pontozóknak.
 
Szombaton, május 29-én este még virtuális tábortűz és eredményhírdetés is volt ahol levetítették a Széchenyi Rockoperához készült őrsi kisfilmek nyerteseit és a vezetők által készített Széchenyi bábjátékot.
 

 
Köszönet minden cserkésznek és őrsvezetőnek aki részt vett az Akadályversenyen, a pálya parancsnokoknak akik beletették szívüket-lelküket ebbe a munkába (Gáspár Gabriella, Kovács Gábor, Kozma Fanni, Tausz Katalin és Magyaródy Katalin – aki egyben az egész Aki parancsnoka volt). Köszönet Dala Irénnek, Szentkirályi Pálnak és Szentkirályi Mihálynak a támogatásért, technikai segítségért.