36 ÉV SZOLGÁLAT – SIKET GYÖRGY

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

Siket György, cscst, a montreáli 23. számú cserkészcsapat egykori parancsnoka, 36 év katonai szolgálat után áprilisban nyugdíjba vonult a kanadai szárazföldi haderőnemből. Gyalogos szolgálata Kanada első hivatalosan kétnyelvű alakulatában volt, a Royal Montreál Regiment-nél.

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség gratulálni szeretne Gyurinak, mert nálunk is több évtizede szolgál megbízható és felkészült cserkészvezetőként. Akár Montreálban, akár Ottawaban, akár Washington, DC-ben, bárhova vitte katonai szolgálata, ott a helyi magyar cserkészcsapatnál is besegített, valamint évtizedeken keresztül dolgozott a vezetőképzésben.

Tengerentúli bevetései között az első 1993-ban volt Boszniában, majd 2006-ban Afganisztánban, Kandahárban szolgált. 2012-13-ban újra Afganisztánba, Kabulba küldték. Kanadai mozgósítási közé tartozik 1998-ban a quebeci jégvihar alatti segélybevetés, valamint a 2010-es Vancouver-i téli olimpián biztonsági századnak volt a parancsnoka.

Jelenleg Ottawa környékén lakik feleségével, Katival, és három gyermekükkel. Szolgálatát a kanadai honvédelmi minisztérium civil alkalmazottjaként folytatja . Büszkék vagyunk rá, és köszönjük neki a cserkészetnek adott sok éves szolgálatát melyet katonai pályafutása során se adott fel soha – és, hogy még sok évig fog velünk szolgálni vezetőképző és csapat táborainkban!