Újra Zoom-on az Intéző Bizottság!

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

A KMCSSZ Intéző Bizottsága megtartotta ezévi második gyűlését május 15-én – ezúttal is hibrid módon. Aki megtehette, ellátogatott Fillmore-ba, a Sík Sándor Cserkészparkba az új Hontalan Sasok Házába, míg a távolabb lévő vezetőink vagy, akik nem tudtak a járvány miatt Fillmore-ba utazni, Zoom-on kapcsolódtak be.
 
A KMCSSZ elnöke, Lendvai-Lintner Imre beszámolójában kiemelte, hogy a járvány ellenére kitűnő cserkészmunkát végeztek a KMCSSZ csapatai világszerte és, hogy az egész Szövetségben megerősödött az együttműködés. Pigniczky Eszti VKVT meghirdette a várva várt nyári VK-t és az iskolatábort, és beszélt arról, hogy a lehető legnagyobb egészségügyi biztonságban lesz megrendezve mindkét tábor, a járványügyi intézkedéseknek megfelelően. Amennyiben New York állam megadja a végső engedélyt, a VK-ra és az iskolatáborhoz, már van elég jelentkező, hogy azokat érdemes lenne megtartani, de továbbra is lehet egyénileg jelentkezni.
A KMCSSZ új alelnöke, ifj. Vajtay István beszámolt jövőbeni terveiről, köztük a cserkész jellemnevelés és cserkésztudás megerősítését célzó kezdeményezéseiről. Az új Sajtóosztály vezetője, Pigniczky Réka beszámolt arról, hogy új, egységes sajtóirányelvek születtek a Szövetséghez fűződő digitális és nyomtatott kiadványokhoz. Emellett létrejött az új és célzott KMCSSZ e-mail lista rendszere, és az első levelek ki lettek küldve a négy különböző levelezőlistára. Júliustól csak az új rendszer fog működni, ezért továbbra is fontos feliratkozni az új listákra. Az újonnan alakult fiatal vezetők fóruma is beszámolt új indítványokról, köztük a cserkészegyenruha korszerűsítéséről szóló ötleteikről. 
 
További Jó Munkát kívánunk!