Hétszer LE, nyolcszor FEL – New York körzeti ŐV képző nap

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

április 24, 2021
(Fogarasi Miki NY körzeti parancsnok összefoglalója)
 
Ragyogó tavaszi időben négy New York körzeti cserkészcsapatból gyűltek össze fiatal vezetők, hogy a körzet hagyományos továbbképző napján részt vegyenek. Idén, a vírus járvány miatt nem tudtunk egy helyen gyülekezni, igy a főhadiszállás Garfield-en hibrid módban üzemelt. Élőben látta el a helyi cserkészeket (6 és 38-as cscs) tanáccsal és játékokkal, míg a washingtoni 4-esek, new yorki 7-esek és 46-osok, valamint a bostoni 2-esek a saját városukban mozdultak ki és távkapcsolatban voltak a központtal. Jó hangulatban voltunk, több mint 30-an a négy helyszínen.
 
A nap a technikai egyeztetések után zászlófelvonással kezdődött Boston mellett, majd a Hol van az ŐV? játék során fényképeket készítettek magukról a csapatok, és egymásnak továbbküldték, hogy a nagyon ötletesen elrejtőzött vezetőiket vajon a többiek megtalálják-e.
 
Az idei évben nagyon kellett nekünk a kitartás, ezért ez lett a 2021-es elméleti téma. Fontos a nehézségek ellenére állhatatosnak lenni, azaz odaállni egy jó ügy vagy emberek mellé és mellettük kitartani. A tehetség nem elég, ha nem párosul kitartó erőfeszitéssel, csak ha a megszerzett (cserkész)tudásunkat kitartóan tovább gyakoroljuk, akkor érünk majd el igazán eredményeket.
 
A beszélgetés után kitartásra biztató sportjátékok jöttek, pl. hányszor tudod a 7. cserkésztörvényt féllábon ugrálva elmondani. Ezeket mindenki otthon végezte el majd beküldte a csapatversenyre az eredményeket. A sok mozgás után jó volt egy szellemi vetélkedő is, a Kaméleon játék, amiben a körben ülő többi játékost próbálja imitálni egyikük, a Kaméleon, de ha a cserkésztémákban mellébeszélt, akkor bizony gyorsan lebukott… A tarisznyából magunk hozta ebéd elfogyasztása után, a kitartás és a COVID legyőzés volt a virtuális tábortűzi számok témája, ezeket lefilmezve beküldtük Garfield-ra, ahol egybefűzték őket. Az utolsó nagy harc a csapatok között egy világot elfoglaló cserkész triviajáték volt, amiben elméleti, gyakorlati és furfangos kérdésekkel annyi cserkészcsapattal rendelkező városnevet kellet a magad csapatának összegyűjteni, amennyit csak bírtál. Ebben New York vitte el a pálmát.
 
A zászlólevonáskor egy vidám, távoli, de mégis egymással összekötő nap élményével búcsúztunk, remélve, hogy nemsokára már igazából is megszoríthatjuk egymás kezét. Addig is megyünk tovább, és tudjuk, hogy ha hétszer lecsap az élet, nyolcszor felkelünk! Köszönjük a Garfieldi vezetőknek, Marshall Olgának, Lacinak és Kozma Fanninak a szervezést és a helyi vezetőknek, Subert Lillának, Pándiné Kozma Katának és Gyurcsán Ferinek a városi vezetést. Találkozunk az AKI-n! És jövőre ez is élőben lesz megint!
 
Több a virtus, mint a vírus!
Fogarasi Miki cscst., KMCSSZ New York körzet