Magyar tábor Gold Coast-on

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

A tavalyi évben sajnos el kellett halasztanunk, de örömünkre az idei őszi szünetben sikerült megrendeznünk a rég várt magyar tábor, ami iskolai,-és cserkésztábor is egyben.

A rendezvény témája a Hungarikumok volt, ami átszőtte az együtt töltött hat napot. 35 résztvevőnk volt, akik Gold Coast-ról és Brisbane-ből érkeztek. Korosztály tekintetében nagy volt a szórás, hiszen 4 és 16 éves kor közötti gyerekek táboroztak velünk.

Minden nap délelőtt a résztvevők tanórákon vettek részt, ami külön csoportokban zajlott. Ezekbe az ‘osztályokba’ életkor és a magyar beszéd, olvasás és írás készségének szintje alapján osztottuk be a diákokat. Délutánonként mindig különböző programok voltak, sor került többek között kenuzásra, falmászásra, cserkész foglalkozásokra, és strandolásra is.

Szerencsére odaadó tanáraink, és szervezőink munkájának köszönhetően amellett, hogy jó hangulatban telt a tábor, a résztvevők új ismeretekkel, és élményekkel gazdagodhattak. Reméljük a következő táborban még többen leszünk majd, és néhány új arcot is láthatunk soraink között.

Róth Eszter