Cserkésztábor a 30. és 66. számú Sydney cserkészcsapatoknál

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

Glen Alice, NSW, április 3 – 11
Az erdőtüzek, árvizek és a világjárvány miatt többször is elhalasztott cserkésztábor végre megrendezésre került – és óriási sikert aratott a 30. és 66. számú Sydney cserkészcsapatoknál. Gratulálunk a leleményes és szívós ausztrál magyar cserkészeknek!
A Dobó táborban, amely a gyakorlati cserkésztudás próbáztatásnak egyik részét fedezi az őrsvezetőképző előkészítő tanfolyamnak, minden résztvevő sikeresen állta meg a helyét, és átment a próbáztatáson. 
 
A Dobó tábor mellett kiscserkész tábor is zajlott. A szűk vezetői létszám miatt, a két altábornak szüksége volt a szoros együttműködésre. Kicsik – nagyok az Egri Csillagok keretmeséje alapján, Dobó István (Tóth Anikó cst.) vezetése alatt, Eger várát védték. Óriási élmény volt a kiscserkészeknek közelről figyelni a cserkész anyag betanítását és együtt a nagyobb cserkészekkel bábszínházat, rohampályát, hímzést tanulni, illetve a számháborúban a törökök szerepét játszani. A két altábor ellátásáról Szigetvár gondoskodott, ahol nagyon komoly és folyamatos munkát végeztek a tábor előtt, alatt és még utána is. 
 
A tábornak a sikerét jól jelképezi, hogy a legkisebb kiscserkész (még be sem töltötte a 6. évét) a tábornak az utolsó reggelén, amikor már a tábort bontották, elkezdett sírni, hogy ő semmiképpen sem szeretne hazamenni!