Kanada: Minecraft virtuális táborok

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

A 21. századi – pandémia által sújtott – cserkész mindenek felett leleményes!

Így gondolkodnak a montreali cserkészek akik már 2020 nyarán az elmaradt jubileumi tábor helyett kitalálták, hogy virtuális nyári tábort szerveznek, mégpedig a Minecraft videojáték keretein belül. Noha a felszínen úgy tűnik, hogy a tábor és a videojáték nem összeegyeztethető, Edvi Diana, a 37. számú Szent Margit cserkészcsapat segédtiszt jelöltje mégis megálmodott és levezetett egy olyan cserkészfoglalkozást amely cserkésztudást is átadott, nevelési szándékú volt és még pluszban élvezetes is volt a cserkészek számára. Mindenképpen egyedi megoldás volt a bentragadt montreáli cserkészek számára.

A nyári tábor sikerei után úgy döntött Diana, hogy cserkészvezető társaival együtt megszervez egy 3 napos körzeti téli tábort is. Itt már a Minecraft játékvilága a zöld helyett fehér volt de tábortűz itt is ropogott.

Február 26 és 28-a között 17 cserkész és 12 vezető vett részt a Minecraft téli táborban. Napi három órás foglalkozáson 4 őrs (1 újjonc, 2 táborverő és 1 honfoglaló őrs) vett részt , ahol a keretmese a Honfoglalás volt. A gonosz Svatopluk szerepében nagyot alakított Csikesz Jószef (Nád) – vagyis a hangja. További vezetők akik segítettek a hétvégi programban: Hoffman Zsuzsi, Lőrinc Ede, Edvi Krisztina, Pendli István, Edvi István, Csukly Erzsi, Károly István, Fontányi Anna, Jones Gergely. Köszönet mindenkinek!

A videóban láthatunk tábori felvételeket mindkét táborból és egy Zoom interjút Edvia Dianával és Szép Istvánnal (20. számú Árpád vezér cscs., Toronto).