Ottawai cserkészek kirándulása két fővárosban

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

2020 mindenki számára tartogatott nehézséget. Ez alól a cserkészcsapatok se voltak kivételek, hiszen mi cserkészek minden programunkat igyekszünk közösségi, személyes élményként megvalósítani, amire ebben az évben alig volt alkalmunk a járvány miatti korlátozások következményeként. Ezért is volt különösen nagy élmény számunkra, hogy hosszú szünet után ismét volt alkalmunk személyesen találkozni.

A 28. sz. Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat november 28án kirándulást tartott Ottawa belvárosában. Ez a kirándulás nagyon különleges volt, hisz nem csak Ottawa, de Budapest nevezetességeit is megcsodálhattuk! Tudtátok például, hogy Ottawában is van „Hősök tere” és Bazilika? A Parlamentről nem is beszélve! És bár a Margit híd vagy a Lánchíd valóban kizárólag Budapest ékkövei, azért Kanada fővárosa is büszkélkedhet, ha elegáns hidakról van szó. Utcáról utcára járva, térképekkel felszerelkezve őrseink meglátogattak néhányat Ottawa híres épületei közül, és mindegyik helyen megállapították, melyik Budapesti nevezetességhez hasonlítanak leginkább. Emellett különböző cserkészies feladatokat is megoldottak, hogy a cserkésztudást se felejtse el senki.

A kirándulásban megfáradt cserkészek a nap végén valódi magyar földre léphettek, hisz meghívást kaptunk az Ottawai Magyar Nagykövetségre, ahol Dr. Vass-Salazar Mária nagykövet személyesen mutatta be a Nagykövetség épületét, természetesen a COVID szabályok szigorú betartása mellett. Cserkészeink kis csoportokban a koronaékszerekről szóló időszakos kiállítást is megtekintették a Nagykövetség munkatársai által nyújtott tárlatvezetéssel egybekötve. Ezúton is köszönjük a Nagykövetségnek ezt a nem mindennapi lehetőséget!

Nagy élmény volt ismét személyesen látni egymás arcát, még ha csak orrtól fölfelé is. Hamarosan ismét alkalmunk lesz találkozni, reméljük ennek semmi nem állja majd útját, és akkor újabb beszámolóval tudunk majd jelentkezni.

 
28 sz. Kölcsey Ferenc cserkészcsapat vezetői