Elkészült a Magyarságismeret Őrsvezetők Számára című digitális tananyag

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

Kedves Csapatparancsnokok és Tanfolyamvezetők!

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy az elmúlt hónapok során szorgalmas kezeknek köszönhetően és számlálatlan önkéntes munkaórával sikerült a KMCSSZ Magyarságismeret Őrsvezetők Számára című tananyagot digitális módon az internetre feltölteni, és Google Classroom-on keresztül egy tanfolyamot összeállítani belőle.

Ez a online felület minden csapat, hétvégi magyar iskola és szórványcserkész csoport számára elérhető a következő módon:

  1. Küldjetek egy e-mail üzenetet a kmcssz2020@gmail.com címre, majd a válaszként érkező kérdőív kitöltése után hozzáférést kaptok a Google Classroom-hoz és az ott lévő „Tanítói Platform”-hoz, ahol információ található a saját tanfolyam felállításáról. A teljes tananyag munkalapokkal és kvíz kérdésekkel együtt elérhető a Google Classroom-on belül, egy Google Drive-on. Ennek segítségével minden tanár a saját tervei szerint módosíthatja, hogy óráról órára mit ad fel elvégzendő feladatként a diákoknak. A lehetőségekről egy bemutató videó is található a Tanítói Platform

Vagy…

  1. A KMCSSZ honlapon az Elektronikus ŐV Tanfolyam gombra kattintva rögtön a kérdőívhez juttok, aminek kitöltése után hozzáférést kaptok a Google Classroom-hoz és a „Tanítói Platform”-hoz.

Jelenleg mindkét fajta igénylés Marshall Tomihoz (Csapatfejlesztési VT) fut be, aki vállalta az online tananyag adminisztrátori teendőit. Javasoljuk, hogy a felkészítő tanár hozzon létre egy külön „gmail account”-ot, úgy egyszerűbb lesz a Google Classroom világában mozogni.

A használattal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, észrevételekkel és javaslatokkal bátran forduljatok Tomihoz a kmcssz2020@gmail.com címen.

 

Az elektronikus Magyarságismeret Őrsvezetők Számára című tanfolyam teljes mértékben megegyezik a nyomtatott Magyarságismeret Őrsvezetők Számára című tananyaggal. A nyomtatható anyag ide kattintva letölthető.

Ismertető videó:

Az ismertető videó bemutató formátumban (ppt) itt tölthető le.

 

Sikeres felkészítő tanfolyamot, jó munkát kívánunk:

Kollár Kata (Tanügyi VT, szakmai lektor)

Krizsán Árpád (a digitális kiadás megvalósítója)

Szórád Gábor (Főtitkár, szerkesztő)

 

Kategóriák: Tananyag