24 óra egyedül az erdőben– Sastoll próba a kastli Cserkészparkban

Szerző: Krekuska Róbert Kategória:

Május végén jött egy mentési hír Grizzlytől, minden 18 éven felüli vándorcserkésznek. Ki akar szabadítani a Karantén, cserkészet mentes hónapokból. Meghívott minket június 12-töl 14-ig a Kastl erdőnkbe. Egy 24 órás tartózkodás egyedül az erdőben, egymagaddal, ponyvával és bibliával. Tiz merész vándorcserkész fogta magát és nekiállt ennek a kihívásnak. Mindenkinek masok voltak az elvárásai és indításai, de mindenki izgalommal várta a 24 órát.

 

Pénteken végre találkoztunk. Örömünk egymást újra látni, nagyobb volt, mint a félelem egy vírustól. A szabályokat elfelejtve egymás karjaiba borultunk.

 

VÉGRE MEGINT CSERKÉSZET! Még az inget is várva vettük fel a zászlófelvonásra. De mielőtt Grizzly elmagyarázta a szabályokat finomat főztünk a tűzön. A szabályok:

elektronika és óra nélkül, 24 óra egyedül az erdőben, 20 méter rádiuszkörben;

ponyvával, hálózsákkal, gyertyával, gyufával, egy lavór vízzel, naplóval, és természettől adott dolgokkal.

 

Estére még jót mulattunk a tűz körül csillagos ég alatt, de hamar le is feküdtünk mert másnap 9-kor kezdődött a Sastoll próba.

 

A következő 24 órát mindenki máshogy töltötte, volt közülünk: építkező, meditáló, jógázó, napozó, alvó, éneklő, faragó, mászó, síró és mosolygó. De mindenki természet tisztelő és figyelő volt. Szerencsére nappal ragyogott a nap, mint a tagoknak a kedve. Estére is kikerült a nagy esőzés, de reggelre aztán záporra viharra keltek a ponyva alatt az alvó cserkészek. Itt derült ki az építkezéseknek a minősége.

 

9-kor vasárnap már jött is a sípszó és az esőben mind a tiz résztvevő lebontotta kis táborát. Mind a tiznek sikerült a Sastoll próba!

 

Feltöltve és tiszta nyugalommal vasárnap délben búcsút kellett már venni egymástól. De tudatunkban van, hogy sohasem vagy egyedül és találkozunk újra. Te hogy töltenéd a 24 órát? Elég merész és bátor vagy kipróbálni?

 

67-es sastoll-lányok, München, Németország

 

Kategória: Sajtó