A cserkészév beindult újra Sydneyben

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

A február Sydneyben igen különleges volt, mivel a hónap elején nem csak a Magyar Iskola Sydney, de a hónap végére a Cserkészet is újra megkezdte a munkáját a fiatal magyarok körében.

Február 29-én sikeresen beindult a 2020-as cserkészév, amit ünnepélyes keretek között szerveztek meg a sydney-i Cserkész Otthonban. A délutáni órákban tartott megnyitón a cserkészek díszegyenruhába öltözve masíroztak be és kezdték meg a munkájukat. Hat év munka után Pósa Zoltán cserkésztiszt átadta a 30. számú Kőrösi Csoma Sándor fiú cserkészcsapat vezetését Langmár János cserkésztisztnek. A 66. számú Pappváry Elemérné leány cserkészcsapat vezetője továbbra is Romer-Toth Ester cserkésztiszt maradt.

A délután további részében örsi foglalkozásokra került sor, ahol az őrsvezetők megkezdték munkájukat a kis cserkészeikkel. Mindemellett, a segédtisztek elkezdték felkészíteni a nagyobb cserkészeket az őrsvezetői képzésre. A tankönyvek és a munkafüzetek kiosztása után elkezdődött az ismeretek gyűjtése és az első óra tananyaga az Őshaza, a 7 vezér, a Vérszerződés és a Honfoglalás fontosabb lépéseinek az elsajátítása volt, illetve ezeknek különböző játékokban való feldolgozása, amit a fiatalok nagy lelkesedéssel vettek. Továbbá részletes információkat kaptak a cserkészek a tanfolyamról, illetve ennek lényegéről és a cserkészinduló első versszakával is megismerkedtek.

Mindemellett farsangi meglepetésben részesültek mind a cserkészek, mind az őket kísérő szülők, majd egy finom fánk és egy kávé mellett töltöttek el egy kellemes délutánt együtt.

Varga Adalbert, Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas, Sydney, NSW, Ausztrália

KMCSSZ sajtószolgálata

Kategória: Sajtó