Nyári Magyar Iskola – 2020. július 4. – 18.

Szerző: Krekuska Róbert Közzétéve:

 

Sík Sándor Cserkészpark – Fillmore, NY

Célunk magyar környezetet teremteni, amelyben külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban magyar nyelvkészségüket fejlesztik. Az iskolatáborban a két hét alatt az 50 tanítási órán kívül magyar nyelvű programokat, délutánonként szakköri foglalkozásokat, kirándulásokat és strandolási lehetőséget ajánlunk. Mindezt kortárs közösségben, életkornak, nyelvismeretnek megfelelő csoportban, felkészült Kárpát-medencei, amerikai és kanadai magyar tanárokkal, kiváló cserkészvezetőkkel végezzük. Ezek mind vidám nyaralássá varázsolják az iskolát.

Miért küldjük gyermekünket a Nyári Iskolába?

  • Magyar kultúráról magyarul tanuljon.
  • Új barátokat szerezzen, a régiek megtartása mellett.
  • Tudjon alkalmazkodni egy közösséghez, ahol része lehet egy csoportnak.
  • Jól érezze magát, mert játékra, játszótársra talál, akivel magyarul beszélhet.
  • Új népdalokat, néptáncokat ismerjen meg.
  • A vasárnapokat szentmise, istentisztelet teszi ünnepélyessé.

 

Eközben a magyar nyelv észrevétlenül gyermekeink nyelvévé válik.

A cserkészpark erdős-ligetes 158 holdja a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tulajdona. Az elhelyezés faházakban, a tanítás az időjárástól függően a házakban vagy a szabadban, az erdei előadótermekben történik. A park épületei, felszerelései New York állam egészségügyi előírásainak megfelelnek, és állandó ellenőrzése alatt állnak. Orvos és kórház elérhető távolságban van. A Sík Sándor Cserkészpark, Fillmore, NY közelében, Buffalótól kb. másfél óra távolságra van. A tábor pontos címe: 10993 County Road 15, Fillmore, NY  14735.

A tábordíj teljes ellátással, iskolaszerekkel, kirándulási díjakkal együtt két hétre 575 U.S. dollár, amiből 150 dollár az előleg. Családoknak, több gyerek részvétele esetén, kedvezményt adunk. Visszalépés esetén az előleget május 1-ig visszaadjuk, május 1 után nem áll módunkban visszaadni. Minden elöleget visszaszolgáltatunk ha a KMCSSZ lemondja a tábort. A tábordíj a teljes ellátást, tanítást és a kirándulási költséget foglalja magában. Az oda-vissza utazás egyénileg történik.

Minden 8 és 14 év közötti magyarul beszélő gyermeket szeretettel hívunk és várunk!

Aki nem ért és beszél magyarul, vagy nem tud beilleszkedni a közösségbe, azt nem tudjuk fogadni.

 

További információk az iskolatábor honlapján – www.iskolatabor.org – találhatók.

 

További kérdésekkel forduljon hozzánk:

Külföldi Magyar Cserkészszövetség
Siketné Katalin

+1-613-714-1866

vagy

iskolatabor@gmail.com

www.iskolatabor.org

Kategória: Sajtó