Kiemelt programjaink

KMCSSZ TV

KMCSSZ TV

Kövessétek hivatalos videó blogunk, ahol fontos információkkal, érdekességekkel és megújuló tartalmakkal várunk benneteket.

Elektronikus ŐV Tanfolyam

Elektronikus ŐV Tanfolyam

Örömmel jelentjük, hogy a Magyarságismeret Őrsvezetők Számára című tananyag digitális módon a Google Classroom-on keresztül elérhető. Jogosultság kéréséhez kérjük, töltsd ki a kérdőívet.

Virtuális képzési ötletek

Virtuális képzési ötletek

A nem szokványos alkalmakhoz egy kis segítséget próbálunk egymásnak adni az alábbi gyűjtéssel. Használjuk egészséggel!

Eseménynaptár

Eseménynaptár

Nem lehet túl korán kezdeni a tervezést.
Tekintse meg 2020. évi programjainkat.

Akadályverseny (legfrissebb)

Akadályverseny (legfrissebb)

Idén, a COVID-19 járvány miatt, „Távoli Akadályversenyt” tervezünk. Az Akadályverseny törzs célja egy versenynapot rendezni, ahol a résztvevők egy biztonságos, komoly cserkész foglalkozáson vesznek részt, ami minden résztvevőnek egy életre szóló élményt ad.

Központi értesítő (legfrissebb)

Központi értesítő (legfrissebb)

1949 januárja óta a Külföldi Magyar Cserkészszövetség központja rendszeresen kiadta/kiadja az előző időszak alatt hozott fontosabb határozatokat, szövetség szintű megbízatásokat és kinevezéseket és cserkészvezetői leigazolásokat.

KMCSSZ adatbázis

KMCSSZ adatbázis

A www.kmcsszadat.org címen érhető el szervezetünk adatbázisa

Fent vagyunk a Facebook-on

Fent vagyunk a Facebook-on

Részletes beszámolók rendezvényeinkről, programjainkról.

Támogassa Szövetségünk munkáját

Támogassa Szövetségünk munkáját

A Magyar Cserkész Alapnak küldött adomány minden külföldi magyar cserkész részére szól.

Jubitábor

Jubitábor

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség öt évente rendez jubileumi nagytábort, amelynek keretén belül évfordulót ünnepel. Ezek általában nagyszabású cserkésztáborok.

Diaszpóra iskolatábor

Diaszpóra iskolatábor

A tábor célja, egy olyan magyar környezetet teremteni, ahol a magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban fejleszthetik magyar nyelvkészségüket

Nyári Magyar Iskolatábor

Nyári Magyar Iskolatábor

Az iskolatáborban két hét alatt a magyar nyelv észrevétlenül gyermekeink nyelvévé válik. Intenzív tanulás mellett vidám nyaralást biztosítunk évről évre megújuló tematikával és maradandó élményekkel.

Új olvasási különpróba

Új olvasási különpróba

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség
Olvasási Különpróba rendszere, amely kiscserkész kortól egész a 16 éves korig, vagy azon túl is használható.

Új próbarendszer

Új próbarendszer

Az új cserkészkönyvünkben megtalálható az a tudásanyag, amely szükséges az egyesített cserkész próbarendszerünk sikeres kivitelezéséhez.

Legfrissebb hírek, információk

További hírekért kattints a Sajtó menüpontra

Webképzes II.

Ha cserkész vezetőképzésről van szó, úgy tűnik nincs “Zoom Fáradtság.” Elindult a második ÖV/ST webképzési sorozat február 7-én, ahol 132 jelölt kapcsolódott be 40 városból – Beregszásztól Sydney-ig! A következő webképzések dátumai: március 14, április Bővebben...…

KMCSSZ KÖZPONTI ÉRTESITŐ 128. SZÁMA

1949 januárja óta a Külföldi Magyar Cserkészszövetség központja rendszeresen kiadta/kiadja az előző időszak alatt hozott fontosabb határozatokat, szövetség szintű megbízatásokat és kinevezéseket és cserkészvezetői leigazolásokat. Az első években majdnem havi rendszereséggel jelentek meg a Központi Értesítők. Bővebben...…

Akadályverseny 2021 Első Parancsnoki Levél

Kedves Csapatparancsnokok, IB Vezetők, és Aki Törzsvezérek! Idén, „Távoli Akadályversenyt” tervezünk! Az Akadályverseny törzs rendez egy versenynapot, érdekes, élvezetes őrsi feladatokkal, amit együtt vagy távolról, személyesen lehet megoldani, a helyi járvány-ügyi szabályok szerint. Mellékelem az anyagot amivel sikeresen feltudod késziteni csapatodat az Akadályversenyre. Ezen felül csak két Bővebben...…